BAGGRUND FOR BOGEN 

En kold dag i januar 2013 forandrede min verden sig for altid. Jeg var på vej ud ad  døren for at køre til Randers, hvor jeg skulle møde den lokale Red Barnets afdeling med henblik på at blive præsenteret som den nye kommunikationsmedarbejder. I stedet fik jeg en besked, som på en gang både bekræftede min intuition, og som samtidig med ét slag trak tæppet væk under mig.

Svaret på mit enkle spørgsmål til ham, som netop var trådt ind af døren til vores fælles hjem, lå tungt i mellem os. Sammenholdt med tidligere beskeder i telefon og mailboks fortalte det mig også, hvad stilheden og de usagte ord imellem os havde skjult.

En hemmelighed som min indre stemme længe havde hvisket om, men som jeg havde ignoreret. Det gjorde for ondt at se. Fordi min største drøm var en dag at blive en lykkelig familie. Men det var kun en illusion. Kun en drøm. Og eneste udvej var nu en skilsmisse.

Få måneder tidligere havde jeg mistet mit job, og angsten for at en tredje ulykke skulle nå mig, lammede mig for en kort stund. Jeg græd, mens jeg lå på en lånt sofa og knugede min fireårige søn tæt ind til mig.

Sammen med foråret vågnede jeg langsomt igen, og begav mig ud på en rejse. Mit eneste mål var at forstå, hvorfor jeg altid sad tilbage som offer for overgreb, utroskab, misbrug og smertefulde relationer. Og hvordan jeg kunne ændre denne adfærd, så jeg i stedet fremover ville være herre i eget liv og stå stærk og autentisk med et åbent tillidsfuldt hjerte.

Det blev en rejse, hvor jeg undersøgte min opvæksts bagage. Hvordan den påvirkede min måde at være i verden på. Og min måde at indgå i relationer på. Hvor spejlet blev vendt og ansvaret taget hjem.

Søgende efter svar bevægede jeg mig rundt i forskellige verdener. Fra gestaltterapi og NLP til smuk og sanselig tantra. Rækken af kurser og workshops, som jeg deltog i, var lang og forskelligartet. Ønsket om at forstå var stærkt og samtidig min drivkraft til at fortsætte selvom det ofte gjorde ondt. Langsomt trådte jeg også ind i det spirituelle univers med engle, krystaller og en langsom overgivelse til en guddommelig vejledning.

Det blev en rejse, som gav mig håbet tilbage. Og en accept af at alting sker, fordi jeg skal lære noget. Fordi jeg skal vokse på min udviklingsvej. Det blev en rejse, hvor jeg for altid har ladet offerets tunge kåbe falde. Hvor jeg har bevæget mig fra at være den stille pige, som oftest gik bagerst til i dag at stå frem. Til at gå og stå stærkere og mere fri i verden med et åbent hjerte i tillid. Altid søgende og reflekterende.

~ Bogens indledning og baggrund